For ganske få dage sad vi nogle stykker i en solbeskinnet gård på Vesterbro. Vi pryglede et par øl ned, grillede lidt marineret svin og forsøgte (forgæves) at streame kampen Tyskland-Spanien. Pludselig begyndte en af mine venner ud af det blå at tale om Heineken walk-in fridge reklamefilmen, og hvordan den gik rent ind selv hos hans farfar, der ikke er en del af Sex and The City-memet.

Kender du den? Det er den her:

Den er lavet af hollandske TBWA/Neboko og værd at se igen og igen, fordi den både blev det hollandske hjemmemarkeds absolutte favorit det år og vandt publikumsprisen Loeki de Leeuw samtidig med, at den fik et hav af internationale anerkendelser som fx en sølv Eurobest og en sølvløve i Cannes. Oven i hatten solgte den øl. Meget øl.

Det er en af de få reklamer, hvor det er overordentlig svært at finde nogen, der ikke bryder sig om den.

Selvfølgelig var der mere end bare den her ene film. Før filmen havde den her viral fx et godt, langt og meget populært liv:

Walk-in fridge har sat sine fodaftryk i populærkulturen. Den er blevet spoofet af Snoopy Dogg:

… og endda af konkurrenterne:

Kategorier: Blog

Holger Wilcks

Jeg er marketingchef med 17 års erfaring i at skabe forretningsresultater gennem kommerciel kreativitet.